Evighetens rand, Ken Follett

september 2, 2014

evighetens-randDe som väntat på del tre av Folletts senaste populära trilogi kommer inte att bli besvikna. Den svenska översättningen av Edge of Eternity har fått titeln Evighetens rand. Boken utkommer i mitten av september och plockar naturligtvis upp trådarna från de tidigare två romanerna i trilogin.

Det har varit en lång väntan – Världens vinter (Winter of the World) publicerades 2012 – men det bör inte vara några problem för läsaren att komma ifatt från förra bokens ”cliffhangers”.

Berättelsen sträcker sig över jordklotet och de sista tre decennierna av 1900-talet. Man får som läsare ta del av fem familjers liv och öden mot bakgrund av tumultartade internationella händelser, inklusive Kalla kriget, mordet på JFK, Vietnamkriget och mycket annat som känns bekant för läsaren med lite vatten bakom öronen.

Eftersom åren går får protagonisterna även uppleva kommunismens sönderfall sett från flera olika perspektiv och liksom i tidigare romaner gör Follett ett utmärkt jobb med att väva samman och anpassa de mångfasetterade berättelserna.

Självfallet lämpar sig boken bäst för den som läst de föregående två böckerna i serien, så om du inte hunnit med dem än är det ett utmärkt tillfälle att komma ifatt inför lanseringen av den svenska översättningen av bok tre.

No Comments

Comments are closed.